Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

- АКЦИЈА од 25.09.2017 до 31.10.2017:   ЗЕЛЕНА (GREEN) МАГМА 80 гр. -10% за едно парче,    -20% за нарачка на 2 парчиња !!!  ...

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

ПАПАЈА 35 - еликсир на долговечноста

Во изворната медицина на древните народи, папајата е позната како лековита билка и се употребувала за третирање на многу состојби.


Папајата е дрво на вечната младост, рајско овошје и ангелски плод - вака ја нарекувале старите морепловци, кои за прв пат ја откриле при освојувачките походи на новите континенти. За Марко Поло плодот на папајата представувал „лубеница на здравјето“ бидејќи поради високата концентрација на витамин Ц неговите морнари не се разболувале од скорбут. Во Куба ја нарекуваат Bomba di fruta или „витаминска бомба“, поради исклучително големиот процент на присутни витамини. Фактот, дека дрвото на папајата е многу отпорно и ретко подложно на паразити и болести, самиот по себе многу кажува за неговата моќ.

 

           ПАПАЈА 35  е производ  добиен со современ лактоферментирачки процес на лист, плод и семка од зрела Зелена Папаја (Carica Papaja) одгледана по строги критериуми за квалитет  и додаден екстракт од калинка.

           Папајата 35 капуслите се богат  извор на :

Витамини: А, Ц, Е, Б1, Б2, Б3, Б6, Б12, Н-биотин, вит Б 17-леатрил ;

Минерали: калциум, калиум, магнезиум, железо, цинк, фосфор, натриум;

Аминокиселини (есенцијални и неесенцијални ) : триптофан, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, валин, леуцин, изолеуцин, аргинин, тирозин, глицин, хистидин, глутаминска и аспарагинска киселина, пролин, аланин ;

Пробиотски култури: Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Casei, Lactobacillus Plantarum, Lactobacillus bulgaricas, Bifidus (Bifidobacterium bifidum), Lactobacillus lactis, Lactobacillus fermenti, Saccharomyces Cerevisiae, Bulardi ;

Протеолитички ензими:  најпознат ПАПАИН, потоа трипсин, химотрипсин, химопапаин А и Б ;

Бета глукани: процесот на биоферментација овозможува модификација на протеините и јаглехидратите содржани во папаја, при што се создаваат нови продукти наречени бета глукани;

         Богатиот состав на Папаја 35 овозможува широка примена како додаток во исхраната бидејки докажано е нејзиното дејство на двата важни системи :

- антиоксидативен систем

- имун систем

          Антиоксидативниот систем  се бори против причинителите  на оксидативниот стрес – слободните радикали ( многу реактивни молекули кои  имаат недостаток од електрони во надворешниот слој). Всушност, слободните радикали се оксиданси кои  ги напагаат и уништуваат другите молекули за да си го надополнат тој еден електрон. Многу  е важно  што побргу и целосно да се елиминираат од организмот, за да не доведат до штетни последици  како што се мутирани- канцерогени клетки.

        Имуниот  систем   се бори против инфекции со микроорганизми (бактерии, паразити, вируси...) , канцерогени клетки. Преку  зголемување на активноста на интерферонот, НК клетките, Т и Б лимфоцитите и макрофагите.   

        Папаја 35 капсулите  имаат многу важна улога во синхронизирана одбрана од оксидативниот стрес како и во стимулирање на имуниот систем и одбрамбената моќ на организмот благодарение на  богатството со силни антиоксиданси, витамини, минерали, протеолитички ензими, аминокиселини.

         Папаја 35 како додаток на исхраната  има моќен  антиканцероген  ефект кој се заснова на делување на следниве фактори:   

       * Екстрактот од листот на папаја го зголемува  производството на клучните сигнализирачки молекули на цитокините наречени Тх1-тип. Овој екстракт нема токсични ефекти врз нормалните клетки.

       * Протеолитичките ензими  ја разложуваат протеинската клеточна структура на канцерогените клетки, што овозможува нивно демаскирање и полесно препознавање и уништување од имуниот систем. Протеолитичките  ензими делуваат и противвоспалително. Пациентите  кои се изложени на радиотерапија, на  цитостатска терапија, каде доага до  воспаление на слузницата на усна шуплина, дигестивниот и урогениталниот тракт,  до проливи, грчеви, колики, улцерации,  се препорачува да користат Папаја 35 капсули кои би помогнале да се  намалат  несаканите ефекти.   Протеолитичките  ензими  ги разложуваат со години наталожените протеини во цревните ресички и целосно ги прочистуваат со што се овозможува максимална апсорпција .

           *  Витаминот  Б17 или леатрил, добиен од семката на Папаја има познато антиканцерогено дејство.                                                                    

           *Пробиотските култури  ја штитат и помагаат во обновување на веќе оштетената цревна флора.

            * Екстрактот од калинка содржи висока концентрација на флавоноиди на Елагична киселина која  има силни антиоксидативни, антивирусни, антибактериски и антиканцерогени  својства. Елагичната киселина е инхибитор на карциномот и делува преку  уништување на туморските клетки, без никакво негативно влијание на здравите клетки. Таа исто така го снижува и нивото на шеќер во крвта што го отежнува растот на тумор клетките кои многу обилно трошат гликоза.

      Освен кај карциноми и хемо и радиотерапија, Папаја 35 наога широка примена и кај следниве здравствени проблеми : 

·         дигестивни проблеми (иритабилни и воспалителни промени,  улцерозен колит, Морбус крон, иритабилен колон, Helicobacter pylori, хемороиди, опстипација, целијакија, цревни паразити),

·         Невролошки заболувања (Мултиплекс склероза, Паркинсон),

·         ревматски заболувања (ишијас, гихт),

·         несоници, депресија, мигрена ,

·         ја регулира проодноста на крвните капилари,

·         цисти, миоми, го регулира менструалниот циклус ,

·         го подобрува  тонусот на мускулите,

·         кожни заболувања (алергии, егземи, акни),

·         врши липолиза,  разградба на целулит,  диети, детоксикација,

·         одржување на рН рамнотежа.

       Препорачано дозирање :

Една капсула на ден  после јадење.

За дополнителни информации консултирајте се со нашиот фармацевт или лекар.

 

 ______________________________________________________________________

 НАПОМЕНА: Овој текст служи за информативни цели, и не претставува основа за самостојно одредување на терапија и замена на класични лекарства и третмани..

 

Доколку имате повеќе прашања за овој или било кој од нашите производи, слободно контактирајте не