Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

- АКЦИЈА од 25.09.2017 до 31.10.2017:   ЗЕЛЕНА (GREEN) МАГМА 80 гр. -10% за едно парче,    -20% за нарачка на 2 парчиња !!!  ...

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

АЛОЕ ГЕЛ/СОК-Lily of the Desert

 Алое гел/сок со ALOESORB™ - ИНОВАТИВНА ФОРМУЛА НА LILY OF THE DESERT

               Во напорите да понуди најдобри алое производи и да ги  подобри нутритивните и лековитите ефкти на алоето, компанијата Lily of the desert успеа да развие уникатна формула со што докажа дека со право е лидер во производство на алое.

       Повеќе од 5 години истражувачкиот тим на Lily of the desert работеше на нов иновативен процес т.н. ALOESORBбазиран врз научна основа и поткрепен со многу клинички истражувања. Lily of the desert е единствена компанија во светот која има направено комплетни клинички студии за своите ALOESORB™ производи. ALOESORB е патентирана постапка со која се издвојува комплекс на полисахариди со голема молекуларна тежина (4-7.000,000 далтони) и истите се враќаат (60мг) во готови алое производи. Овие полисахариди со голема молекуларна тежина најчесто се инактивираат во самиот процес на цедење на алоето и ги нема во состав на  крајниот производ, со што и бенефитот од алоето е помал. Со овој иновативен процес комплексот од полисахариди со голема молекуларна тежина е сочуван и истите се повторно вратени во состав на алое производот. На овој начин повеќекратно се зголемени имуностимулативните и имуномодулаторските својства на алоето, се обезбедува здрава подршка на дигестивниот систем со квалитетна детоксикација и одржување на општата здравствена состојба.

     Секој алое производ на Lily of the desert засилен со ALOESORB содржи  62% на полисахариди со голема молекуларна тежина. Токму ова овозможува активна биорасположливост и максимална апсорбција на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени преку храната и друг вид суплементарна терапија.

        Со цел да се докажат лековитите ефекти на алоето, правени се студии од два независни Универзитети во Mississipi, USA. Првата студија покажа дека ALOESORB на Lily of the desert содржи 46% повеќе алоеполисахариди во однос на конкурентските производи. Со втората студија се испитуваа биорасположивоста и апсорпцијата на Вит Ц. Резултатите несомнено ја потврдуваат зголемената ресорпција на вит Ц кога се зема во комбинација со ALOESORBна  Lily of the desert. Токму затоа добро информираните корисници ги земаат своите суплементи (витамини, минерали, аминокиселини) со ALOESORBна Lily of the desert, знаејќи дека само така ќе го добијат максималниот бенефит од земените суплементи.

       Во мај 2008 Fenestra Research Labs ги заврши клиничките истражувања вршени на 50 индивидуи и 25 контролни субјекти. Целта на овие клинички студии беше да се потврди имуностимулативната функција на алоето со следење на бројот и активноста на белите крвни зрнца како и преку OWT (Optimal wellness test - тест патентиран и развиен од страна на  Fenestra Research Labs). Преку овој тест беа следени одредени биохемски параметри преку испитување на урината и плунката, со што беа потврдени позитивните ефекти на алоето врз клеточниот метаболизам во период на 30 - дневно редовно и непрекинато користење на алое со ALOESORB™. Резултатите покажаа зголемување на имунолошкиот капацитет кај групата која користела алое со ALOESORBза 16% повеќе во однос на контролната група, третирана со плацебо. Освен тоа со оваа клиничка студија беа докажани и следните резултати:

  • Анти оксидативните ефекти на ALOESORBна ниво на клетка се зголемени со преку 40% зголемување на антиоксидативниот потенцијал (ORP Oxidative - Reduction Potential). 
  • Детоксификациските ефекти на ALOESORB™ се за 11 % поголеми во однос на други суплемети кои се потврдени како ефикасни детоксификатори.

       Сите овие студии и испитувања ја потврдуваат улогата на ALOESORBна  Lily of the desert како неразделен партнер на сите други суплементи, со цел да се зголеми нивната ресорпција и биорасположивост во организмот, со што обезбедуваме максимален ефект и бенефит во напорите за подобрување на сопственото здравје.

 

 

Особено значаен препарат е Алое Вера сок 100%, и е единствен органски сертифициран Алое производ по новите USA стандарди, без конзерванси, без додаток на вода, без ГМО и пакуван во стаклена амбалажа и збогатен со Aloesorb™ иновативната техологија која овозможува  активна биорасположивост и максимална апсорбција на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени  преку храната  и друг вид суплементарна терапија.

Се препорачува како:

  • Витаминско - минерална подлога
  • За детоксификација и јакнење на општа здравствена состојба и имунитетот

Како дополнителна помош при:

  • Белодробни заболувања (астма, бронхитис, пневмонија)
  • Стомачни заболувања
  • Ревматски заболувања
  • Кожни заболувања
  • Бенигни и малигни заболувања

 ______________________________________________________________________

 НАПОМЕНА: Овој текст служи за информативни цели, и не претставува основа за самостојно одредување на терапија и замена на класични лекарства и третмани.

Доколку имате повеќе прашања за овој или било кој од нашите производи, слободно контактирајте не