Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

 АКЦИЈА Папаја 35, 60 таблети/пакување: -20% !!!     

 

 

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

ПРАВИЛНА И ЗДРАВА ИСХРАНА

   
Иако денес за исхраната и прехрамбените продукти знаеме како никогаш до сега, нашата исхрана е крајно неквалитетна и неприлагодена на секојдневните потреби. Живееме во изобилство на храна, а човекот никогаш до сега во историјата не се хранел толку лошо. Данокот на лошата исхрана го плаќаме со постепено но сигурно влошување на здравствената состојба. Современиот стресен начин на живеење толку го има оддалечено човекот од природата, што генетски предодредената мудрост за правилна исхрана ретко кој од нас ја негува и практикува. За да го направиме првиот чекор во поглед на промена на нашиот досегашен режим на исхрана, неопходно е свесно осознавање на секој од нас дека правилната исхрана е темел за добро здравје.
"Нека храната твоја биде лек, и нека твојот лек биде храна" - кажал Хипократ пред илјадници години.
Вистината која ја содржи оваа мудра изрека треба да ја практикуваме во креирањето на нашето секојдневно мени.
Квалитетните додатоци во исхраната(Зелена Магма, Алое Lily od the Desert, Папаја 35, Био Бран...) мора да бидат дел од секојдневната исхрана!
Нутриционизмот, како наука за правилна исхрана, кој во светот е високо ценет и признаен од медицински аспект, дава совети и препораки за изборот, подготвувањето и комбинирањето на прехрамбените намирници.
Стручниот тим на Натура Плус при изработката на режимот за исхрана, го практикува принципот на индивидуален пристап кон секој човек. Слободно контактирајте не и закажете средба со нашиот инструктор за здрава исхрана и макробиотика.

 

 

Доколку имате повеќе прашања, слободно контактирајте не.