Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

 АКЦИЈА Папаја 35, 60 таблети/пакување: -20% !!!     

 

 

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

Алое-Lily of the desert

Алое - Lily of the Desert-почувствувајте ја разликата.

 Lily of the Desert  е единствена компанија која има направено клинички испитувања за своите алое производи. Таа ја патентира револуционерната иновација ALOESORB  која значително ја зголемува апсорпцијата на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени  преку храната  и друг вид суплементарна терапија.

 Компанијата Lilly of the Desert е лидер во производството и дистрибуцијата  на високо квалитетни брендирани и сертифицирани алое вера производи. Повеќе од 5 години истражувачкиот тим на Lilly of the Desert работеше на нов иновативен процес  т.н  ALOESORBбазиран врз научни сознанија и поткрепен со бројни клинички истражувања. ALOESORBе патентирана постапка со која се издвојува  комплекс на полисахариди со голема молекуларна тежина (4-7.000,000 далтони) и истите се враќаат (60мг) во готови алое производи. Компанијата поседува сопствени плантажи за култивирање на алое кактуси според строгите критериуми за органско производство,  сопствени лаборатории за контрола на квалитетот и  унапредување на производствениот процес. Сето ова придонесува повеќекратно да се зголемат имуностимулативните и имуномодулаторските својства на алоето, се обезбедува здрава подршка на дигестивниот систем со квалитетна детоксификација и одржување на општата здравствена состојба. Секој алое производ на Lilly of the Desert  овозможува  активна биорасположливост и максимална апсорбција на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени  преку храната  и друг вид суплементарна терапија. Токму овој ефект на ALOESORBпроизводите е потврден со клинички студии од страна на Fenestra Reseach Labs., со што Lilly of the Desert се издвојува како единствена алое компанија  во светот која има направено комплетни клинички испитувања  за своите ALOESORB™ производи.Алое Вера гел Lili of the desert  е добиен од целиот лист, исцеден веднаш по бербата, од органски одгледани Алое листови и збогатен со ALOESORB™.Алое Вера сок Lili of the desert , 100%, без конзерванси е единствено сертифицирано Алое по новите USA стандарди, без конзерванси, без додаток на вода, без ГМО и пакуван во стаклена амбалажа. Цеден е веднаш по бербата и збогатен со ALOESORB™.       Препорачано како:- витаминско минерална поткрепа- за детоксификација-  јакнење на општата здравствена состојба и имунитетот- како доплонителна помош при белодробни, стомачни, ревматски и кожни болести- кај бенигни и малигни заболувања Клиничките испитувања резултираа со следниве сознанија:- Анти оксидативниот потенцијал на ALOESORBTM на ниво на клетка е зголемен за 40%.- Детоксификационите ефекти на ALOESORBTM се за 11% поголеми во однос на други детоксификатори.- Зајакнувањето на имуниот систем е зголемено за 11.85%.- Ја зголемува апсорпцијата на Витамин Ц за 80% во споредба со вода кога апсорпцијата е само 15%Затоа  Алое гел/сок на Lily of the desert ги земаат информираните корисници кои ја почуствувале разликата.

 ______________________________________________________________________

 НАПОМЕНА: Овој текст служи за информативни цели, и не претставува основа за самостојно одредување на терапија и замена на класични лекарства и третмани.