Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

 АКЦИЈА Папаја 35, 60 таблети/пакување: -20% !!!     

 

 

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

ENADA / ENACHI (N.A.D.H. - Coenzyme 1)

Првиот, во светски рамки патентиран, стабилизиран, био-расположив коензим 1

 

    Оригиналната формула на N.A.D.H.  по Професор Др. Ј. Биркмаер-Коензим 1, е молекул за трансфер на енергија и е присутен во сите живи клетки во природата, па и  во човековото тело. N.A.D.H. е есенцијален дел на многу ензими. Повеќе од 1,000 метаболни процеси во човековиот организам се регулирани од коензим 1. Затоа, секој негов недостаток ќе резултира со редукција на метаболните процеси и сите последици од тоа.  Коензим 1 се абсорбира со свежа храна, но исто така се продуцира и во клетките при процесот на трансформација на нутриентите од храната. Електроните обезбедени од N.A.D.H. ќе бидат проследени до  митохондриите од секоја клетка, така што, покрај останатото, се продуцира енергија од АТП.АТП е клеточна енергија складирана во хемиска форма. Колку повеќе коензим 1 е на располагање на клетките, толку поефикасно клетките ќе функционираат поради зголемената продукција на АТП.

 

    Како е развиен N.A.D.H.?

    Коензим 1 бил во фокусот на научните истражувања на Австрискиот научник Проф. Др. Ј. Биркмаер, кој е првиот кој го администрира како супортивен агент на телесните функции. Тој е првиот кој успеа во стабилизација на супстанцата а со тоа и ја направи абсорблива во телото. Нутриционите физиолошки ефекти на N.A.D.H. се документирани низ бројни научни студии и публикации.

 

    Кога се препорачува администрација на N.A.D.H. ?

    Нутритивни апликации:

 • При состојби на хроничен замор
 • Наутро за подобрување на физичките и ментални активности
 • При дефицит на сон и пореметување во ритамот на спиење
 • При промена на временски зони (Jet-Lag)
 • За зголемување на концентрацијата
 • За подобрување на когнитивната способност, вниманието и спремноста за реакција како кај врвни спортисти кои имаат голем бенефит од додатната АТП продукција, така и кај здрави лица, при стрес пред испит, настап, како и за успорување на процесот на стареење на клетките (а со тоа и на организмот во целост). 

      Медицинските апликации:

 • За зајакнување и поништување на дејството на слободните радикали. Коензим 1 (N.A.D.H) го промовира телесниот сопствен заштитен механизам со неговиот докажан антиоксидативен ефект.

      ENADA / ENACHI производите како додаток во исхраната, имаат клинички докажан бенефит кај пациенти со:

 • Паркинсон, Алцхајмер (N.A.D.H. ја стимулира продукцијата на адреналин и допамин)
 • Деменција
 • При синдромот на хроничен замор
 • Депресија
 • При опоравување од мозочен и срцев удар.
 • Се препорачува при зависност од алкохол (го штити црниот дроб од алкохолното оштетување), злоупотреба на дроги, лекови
 • Намалување на инхибицијата на синтеза на тестостерон, а исто така ја штити и клеточната ДНА од штетните ефекти на радијацијата.

   

 

        Иако овие производи се додаток во исхраната, тие се едни од првите и ретки чија медицинска ефикасност, безбедност, биорасположивост како и толеранција, се испитани и потврдени низ клинички студии спроведени и од страна на FDA (Food and Drug Administration) и како такви се одобрени за безбедна употреба. Досега нема пријава за несакани дејства или интеракции со други препарати.

 

    Мисијата на Birkmayer Pharmaceuticals е да се развие безбеден, ефективен и продукт на кој можеме да сметаме дека ќе го подобри квалитетот на живот на целата популација. „Ние веруваме дека N.A.D.H. претставува квантен скок напред во нашата континуирана потрага. Го прифаќаме предизвикот на докажување на ефикасноста на нашите продукти низ познати, мерливи, научно етаблирани принципи и клиничко-истражувачки студии... не преку маркетиншка возбуда!“ Нашите инвестиции во истражувања ни овозможија да се здобиеме со Investigative New Drug (IND) статус за Enada од страна на ФДА, што од друга страна ни ослободи пристап кон врвни и престижни светски институции за спроведување нови, ФДА-одобрени клинички истражувања.

 

 ______________________________________________________________________

 НАПОМЕНА: Овој текст служи за информативни цели, и не претставува основа за самостојно одредување на терапија и замена на класични лекарства и третмани.

 

    Доколку имате повеќе прашања за овој или било кој од нашите производи, слободно контактирајте не.