Новости

АКЦИИ ВО СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ !

- АКЦИЈА од 25.09.2017 до 31.10.2017:   ЗЕЛЕНА (GREEN) МАГМА 80 гр. -10% за едно парче,    -20% за нарачка на 2 парчиња !!!  ...

повеќе

NATTO NKCP

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza - стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillope ...

повеќе

БИОБРЕН МГН-3 - БАЗИЧНИ И КЛИНИЧКИ СТУДИИ

Јапонската компанија Daiwa Pharmaceutical постојано вложува во научни истражувања. Затоа, Био Бран/МГН-3 е еден од нај ...

повеќе

ЈАПОНСКА ТРАДИЦИЈА И НАУКА ЗА ЗДРАВ КРВЕН СИСТЕМ

            Natto претставува традиционална Јапонска храна од ферментирани соја зрна, која се користи со векови. Се верува дека е деликатес кој дава здравје. Bacillus subtilis-natto (бактерија која се создава за време на процесот на ферментација на соја зрната), произведува функционални протеини (вклучувајќи  ја и натокиназа), кои природно и безбедно ја регулираат вискозноста на крвта. Меѓутоа, проблемот во јадењето natto е следен : непријатен  вкус и мирис, карактеристична текстура, може да содржи голема количина витамин К кој интерферира со антикоагулатнтните лекови. Оваа  храна не е широко достапна надвор од Јапонија.

             Затоа Daiwa Pharmaceutical го произведе Natto NKCP natokinaza- стандардизиран екстракт од natto bacillus култура (bacillopeptidase F) во мали таблети без мирис, отстранет витамин К, не содржи ГМО, овозможувајќи сите да можеме да уживаме во бенефитот на natto!

              Бројни ензими се идентификувани во NKCP natto екстрактот. Ензимот   натокиназа го инактивира  во крвта ензимот  плазминоген активатор инхибитор (ПАИ-1). Концентрацијата  на ПАИ-1 се зголемува со  стареењето. Помагајќи да се редуцира ПАИ-1, NKCP во голема мера помага во зголемување на контролата на нашите природни телесни механизми во регулирање на вискозноста на крвта. NKCP не делува директно на вискозноста на крвта и не ги раствара директно згрутчувањата на крвта! NKCP само ја зголемува ефикасноста на сопствените  механизми на организмот во контролата на крвната вискозност.

             Протеинската молекула  натокиназа има  тромболитичка активност заснована на можноста да ги хидролизира синтетските супстанци како плазмин и фибрин.

          НКЦП има тромболитичко дејство преку орална употреба. Ефектот  е споредбен со плазминоген активатор (t-PA). Докажано е дека НКЦП во клетките го разложува и инактивира плазминоген активатор инхибитор (PAI-1), а ја редуцира и вискозноста на крвта. НКЦП користен орално, ја редуцира активноста на (PAI- 1 ) и му помага на (t-PA) да функционира ефикасно. t-PA го активира плазминот, а го редуцира фибринот во крвта. Затоа, НКЦП ја олеснува активацијата на фибринолитичките каскадни реакции преку редукција на PAI-1 и помага во одржување на балансот помеѓу коагулација и фибринолиза. Следствено на тоа, употребата на НКЦП не го разредува фибринот во голема мера .

          Овој  природен додаток на исхраната не влијае негативно на коагулацијата на крвта, како што е случај со некои производи кои имаат директно влијание врз разредувањето на крвта!

           Безбедноста на NKCP natto е докажана преку детални испитувања, вклучувајќи и независни испитувања на акутна и субактуна токсичност, мутагеност, антигеност и предозирање.

          Болестите на срце и цереброваскуларните болести (мозочен удар) се едни од најчестите причинители на смрт во современтото општество.

         Зголемувањето  на должината и квалитетот на живот треба да се базира на одржување на здрав васкуларен систем и нормален крвоток. Ова е основно за добро здравје и причина зошто Daiwa Pharmaceutical Co.LTD започна истражувања во влијанието на традиционалната Јапонска храна  natto која има многу бенефити во  оддржување на циркулацијата.

         НКЦП се произведува со култивитање на Bacillus Subtilis Natto – изолирана од natto храна. Во течен медиум, под услови за изолирање на активни протеини. Нерастворливите супстанци, како и оние со ниска молекулска маса (вклучувајќи ги и молекулите со карактеристичен мирис), се отстрануваат. Концентрацијата на пептиди потоа е стандардизирана, НКЦП се претвара во прав и понатаму се таблетира.

          Појавата на тромби во крвните садови е трета водечка причина за смрт и честа појава за инвалидитет. Способноста на крвта да коагулира е од суштинско значење. Но кога доага до формирање на нерастворливи тромби кои ги стеснуваат крвните садови, или патуваат во други крвни садови (емболија), последиците може да бидат фатални.  Натокиназа делува на механизмот на регулирање на згрутчувањето на крвта. Се користи кај срцеви заболувања, висок крвен притисок,  стентирани пациенти, ангина, мозочен удар, постоперативно, луѓе со покачени триглицериди и холестерол, слаба периферна циркулација, тробоза, артериосклероза, хемороиди, варикозни вени, фибромијалгија, хроничен замор, ендометриози, утерини фиброиди, мускулни грчеви, неплодност, карциноми, берибери, здрави луѓе за одржување на здрав крвоток.

 

ДОЗИРАЊЕ:

НКЦП натто 60 таблети/кутија , 125мг/тбл.

Се препорачува да се користат по една до две таблети (125-250мг) навечер, после оброк.

 ______________________________________________________________________

 НАПОМЕНА: Овој текст служи за информативни цели и не претставува основа за самостојно одредување на терапија и замена на класични лекарства и третмани.